Monday, 25 April 2011

Rumah berputar 360°

Hari-hari bila tengok kat luar tingkap mesti nampak pemandangan yang same,jemu dah. Kalau la boleh buat rumah ni berpusing mengikut pemandangan mengikut kehendak sendirikan best.
Ada sebuah keluarga ni, deorang dah tak payah susah-susah nak tetapkan bahagian mana yang hendak ditetapkan mengadap pemandangan yang menarik. 
  The Everingham Rotating House terletak sekitar 40 kilometer dari Wingham NSW, dipedalaman Lembah Manning di Sungai Nowendoc.Sebahagian besar rumah ini dibina dari kaca dan bata, dan disokong dengan motor elektrik 'lebih kurang sama besar dengan motor mesin basuh" , rumah ini dapat mengoptimumkan cahaya panas matahari. Rumah ni boleh berpusing 360° dalam masa 30 minit dengan kelajuan tinggi.







2 comments:

  1. umah brpusing2.. otak mmng kreatif!! tp xbazir elektrik ke??

    jemput singgah ANASAURUS :)

    ReplyDelete
  2. cam gasing ler jadinyer..cantik gak umah ni hehe..

    http://malisamahmud.blogspot.com

    ReplyDelete

Yang menarik di apesal .com