Saturday, 7 May 2011

Seorang ibu melahirkan 69 orang anak

 Orang yang bernama Feodor Vassilyev. Dia adalah seorang bapa yang mempunyai paling ramai anak dengan dua perkahwinan.

Pada tahun 1725 hingga 1765, Isteri pertama Feodor Vassilyev di Shuya,Russia, telah melahirkan sebanyak 69 orang anak. dengan jumlah 27 kehamilan, die telah melahirkan 16 pasang kembar, 7 set kembar 3, dan 4 set kembar 4. Tetapi hanya 67 orang bayi saja yang hidup.

Dia adalah pemegang rekod dunia pertama ibu yang mempunyi anak yang paling ramai. Isteri kedua Feodor juga telah melahirkan 6 set kembar dan 2 set kembar 3.Pada saat beliau berusia 75 tahun, beliau telah mempunyai 82 anak yang hidup.





Kalo xcaye bleh tengok suQuadruplets and Higher Multiple Births

20 comments:

  1. subhanallah ! Tuhan punya kuasa kita ta boley jangka kan .. paling ramai anak kt kmpung sye pun 15 orang . sorang ibu jer .. stahun skali n dapat 4 set kembar ^___^

    ReplyDelete
  2. wah..mana tak banyaknya,kembar semua,,tabik spring !

    ReplyDelete
  3. perghhh...xda family planning ni...
    smgt tol pmpuan ni produce anak...
    ngeeeeee~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  4. fuiyoo~~ dlu prnah gax bce suami isteri tggal dlm istana lama sbb ad 100 org anak.. pergghh cane dorang hdup.. mmng trbaik dri ldg la!

    jemput singgah ANASAURUS :)

    ReplyDelete
  5. mak aii....sekali beranak kembar....err...terer betul pakcik tu yer....huhu...

    p/s: thnks sudi follow APA KATA HATI..keep in touch..!! :)

    ReplyDelete
  6. wah2 ! banyakkkkkk .. rezeki murah le tuuu ;)

    ReplyDelete
  7. perhhh...
    banyak gilezz kot...hahaha
    murah rezeki :)

    ReplyDelete
  8. teringin jugak nk ade anak kembar2 macam nie~
    tp xdela kot seramai itu~

    ReplyDelete
  9. ramai kot...le bukak 1 sekolah terus tuk anak2 dia...erkk..

    ReplyDelete
  10. hahaha~banyak gilak anak..dh ramai anak..sekali beranak kembaQ plak dah..aiyoo!!

    ReplyDelete
  11. biar betul huhu...
    syukur la rezeki dia..pyh nak dpt kembar bila beranak ...

    ReplyDelete
  12. ramai tul!! boleh wat 2,3 team bola dah hahaha...meriah tu :)

    ReplyDelete
  13. wah, kuasa Tuhan kan...banyaknya anak kembar dia...

    ReplyDelete
  14. tu dia... betul tu kuasa tuhan...

    ReplyDelete

Yang menarik di apesal .com